Side hustle

Om eerder te kunnen stoppen met werken is naast besparen bij de Fire beweging ook veel aandacht om meer (passief) inkomen te genereren via een side hustle. Maar hoe doe je dat en waar kan je beginnen. Hieronder zal ik een aantal voorbeelden geven waar je redelijk gemakkelijk mee aan de slag kan. Het ene idee zal je wellicht veel meer aanspreken dan het andere maar zodra je onderstaande gelezen hebt zal je wellicht geïnspireerd zijn geraakt en nog veel meer ideeën hebben. Kies hetgeen wat het beste bij jou past en geniet er vooral van.

Coins Banknotes Money Currency  - stevepb / Pixabay

1. (Zelfgemaakte) producten verkopen via een webshop

Als jij een leuke hobby hebt waarbij je mooie dingen maakt is dat zeker leuk om te doen. Hoe leuk zou het zijn als je andere dan ook nog blij kan maken met jouw mooie spullen. Het verkopen van jouw producten via een webshop kan je hierbij helpen en het kan je ook nog eens een leuk extra inkomen opleveren. Hierdoor kan je dus blijven doen wat je leuk vind en er ook nog wat extra’s mee verdienen.

2. Dropshipping

Geen zin om je huis te veranderen in een soort opslag waar je voorraad rondslingert? Dan kun je denken aan een dropshipping webshop. Hierbij bestelt jouw klant iets in jouw webshop, waarop je het bestelt bij de fabrikant of groothandel. Dit is aantrekkelijk, omdat je weinig startkapitaal nodig hebt en weinig risico loopt. Je koopt immers pas in als je al daadwerkelijk verkocht hebt.

Het grote nadeel van dropshipping is dat je weinig invloed hebt op hoe het pakket bij de klant binnenkomt. Als dit niet naar wens is, zal je misschien je geld terug moeten betalen. In ieder geval zal de klant niet nog een keer bij je bestellen. Het is daarom wel van belang dat je vooraf goed uitzoekt met welke partners je in zee gaat. Een betrouwbare partner is namelijk van belang om jouw goede naam op te bouwen.

3. Begin een podcast

Heb jij een onderwerp waar je uren over kan praten? Dan is het starten van een podcast wellicht iets voor jou. Hier kan je vrijwel gelijk mee beginnen. Neem je verhaal op, plaats het op het internet op bijvoorbeeld Soundcloud en je bent van start.

4. Schrijf een E-book

Kan je leuke verhalen schrijven dan is het schrijven van een E-book wellicht iets voor jou. Hierbij hoef je geen startkapitaal te hebben zoals bij het uitgeven van een gewoon geprint boek. Dit omdat je niet eerst een hele stapel boeken hoeft te laten maken. Het schrijven van een goed E-book kost natuurlijk in het begin wel een heleboel tijd maar als het E-boek eenmaal is uitgegeven kan je het oneindig veel blijven verkopen. Wel zal je ervoor moeten zorgen dat mensen weten dat je een E-book geschreven hebt. Mensen in je nabije omgeving kan je hier natuurlijk persoonlijk over vertellen maar als je ook wil kunnen verkopen aan mensen die je niet kent dan is het verstandig om hiervoor reclame te maken. Als je verschillende side hustles combineert zou je het E-book in je eigen webshop kunnen verkopen en deze kunnen promoten via je eigen website en podcast.

5. Wordt freelance fotograaf

Als je het leuk vind om te fotograferen dan kan het wellicht een idee zijn om fotograaf te worden. Je kan jezelf laten inhuren voor het maken van bijvoorbeeld trouwreportages. Daarnaast kan je ook je foto’s te koop aanbieden aan bijvoorbeeld de media maar ook kan je online je foto’s aanbieden als “print on demand”. Net als bij dropshipping is hier weer sprake van een laag risico. Jij uploadt je werk en zij doen de marketing, productie en klantenservice.

6. Verkoop kleding

Je wordt er op televisie mee doodgegooid. Draag je het niet? Verkoop het dan via Vinted! Dit is een applicatie waar jij al je gebruikte kleren kan verkopen. Per kledingstuk kun je in de app noteren waar je het hebt gekocht, wat de prijs is en wat de andere plus- en minpunten zijn. De applicatie kent inmiddels gebruikers over de hele wereld waardoor jouw kledingstukken sneller verkopen. Om op te vallen kun je jouw advertentie in de spotlights zetten. Vooral schoenen en merkkleding verkopen als warme broodjes. Er zijn zelfs mensen die tegenwoordig al bij de kringloopwinkel of tweedehandswinkel kleding kopen om dit daarna weer met winst door te verkopen.

7. Bijles geven

Ben jij een rekenwonder, of weet je alles van geschiedenis? Ga aan de slag als bijlesdocent. Veel ouders zijn op zoek naar iemand die hun kind kan helpen met het leren en begrijpen van vakken. Vaak gaat dit om 1 tot 2 uur per week en is het uurloon van een bijlesdocent ca. 40 euro afhankelijk van welk vak je precies geeft. Vooral in de voorbereiding van toetsweken en examens is er veel vraag naar bijles. Naast bijles voor scholieren vragen veel studenten ook om hulp. Bijvoorbeeld voor het begeleiden van een scriptie of voor het vak statistiek. Je vindt de hulpbehoevende vaak via een oproep op een prikbord, via social media of rechtstreeks via de school

En zo zijn er nog veel meer zaken waar je mee kan bijverdienen. Door deze extra bijverdienste kan je nog makkelijker rondkomen, sparen, aflossen of bijvoorbeeld beleggen. Ken jij nog leuke een side hustle? Laat dan jouw leuke idee achter als reactie.

Lees ook:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties