Inflatie = minder schuld.

‘Inflatie = minder schuld” klinkt bij veel mensen niet vreemd in de oren. Dat je daarom ook je schulden nu niet extra moet aflossen is dan gelijk ook weer iets wat je vaak kan lezen in blogs en op fora die hierover gaat. Maar klopt dit allemaal wel. Dat je schuld, in verhouding, minder waard word is zeker waar. Daar profiteer je alleen van als je loon meestijgt met de inflatie. Dat is nu voor lang niet iedereen het geval. Stel dat dat voor jou wel geldt, dan werkt het als volgt: je schuld blijft gelijk, maar doordat door de inflatie je loon relatief hoger wordt, drukt die schuld dus in verhouding minder zwaar op je inkomen.. Maar hierom niet extra aflossen klink een stuk beter dan het kan zijn.

Inflatie = minder schuld.

Voorbeeld:

je hebt een hypotheekschuld met een rente van 2,8% welke nog 20 jaar loopt. Als je hier €1000,- op aflost dan bespaar je hier in rente al €560,-. Geld wat je dus minder hoeft te betalen. Deze €1000,- is dan dus eigenlijk €1560 geworden. Om te zeggen dat je schuld aanhouden meer rendabel is dan extra aflossen zal er wel een flinke inflatie moeten zijn van ruim 30%. En dit was pas een voorbeeld van een hypotheek met een lage rente. Wat zal het extra afbetalen van je persoonlijke lening met een rente van boven de 4% doen ten opzichte van de inflatie?

Zo zie je maar dat het niet altijd zo simpel is als sommige mensen het vertellen. Meestal is het op lange termijn goedkoper om zo snel mogelijk van je schuld af te zijn. Doordat je dan bespaart op de rente die je moet betalen. Laat je bij dit soort zaken altijd goed voorlichten en lees zeker altijd goed de kleine lettertjes van je contract door.

Lees ook:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties