Auto rijden. Een dure hobby

Auto rijden is op dit moment een dure hobby doordat de brandstofprijzen veel hoger zijn dan in het verleden. Ondanks de accijnsverlaging kost het tegenwoordig nog steeds een fortuin. Daarnaast betaal je natuurlijk ook nog de verzekering en de wegenbelasting. Toch kan je zelf het autorijden een stukje goedkoper maken. Op verschillende websites zoals Independer of Overstappen.nl kan je verzekeringen vergelijken. Ook is het verstandig om goed te kijken naar de prijzen van de brandstof . Dit kan ook nog eens enorme voordelen opleveren. Als ik hier in de woonplaats kijk dan is er bij sommige pompen E5 te tanken voor €2,06 terwijl dit bij andere pompen nog steeds kan oplopen tot €2,21. Wel 15 cent per liter verschil. Dat scheelt dan toch weer €7,50 op een tank van 50 liter. Om snel te zien welke prijzen de pompen vragen kan je kijken op https://www.brandstof-zoeker.nl/

Tail Light Car Vehicle Tail Lamp  - SkloStudio / Pixabay

Rijstijl maakt ook verschil

Ook de rijstijl bepaalt een enorm deel van de kosten. Zo kost het een enorme bak geld extra als je continue hard optrekt en weer gaat remmen bij een stoplicht. Dus om zuiniger aan te doen is het van belang om rustig op te trekken. Als je in de verte het stoplicht al op rood ziet staan de auto uit te laten rollen. Naast dat het goed is voor je portemonnee is het ook nog eens goed voor het milieu en het zal ervoor gaan zorgen dat je veel relaxter zal zijn. Dit zal je dan ook weer een stuk vrolijker maken dan de opgefokte bestuurders.

Auto rijden. Een dure hobby

maar jij hebt zelf invloed op de kosten

Als je vind dat dat nog niet genoeg is voor je kan je kijken of het wellicht een mogelijkheid is om van auto te wisselen. Als je een grote zware auto hebt en deze kan inruilen voor een lichter en kleiner model dan zal dit ook op alle fronten geld besparen. Een kleinere auto heeft over het algemeen een kleinere motor waardoor het verbruik lager zal zijn. tevens zal dit ook effect kunnen hebben op de kosten van verzekering en wegenbelasting.

Lees ook:

DEGIRO
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties