Hogere rente met het sparen van koopzegels

Bij de bank krijg je tegenwoordig weinig rente op je spaargeld. Dit is de reden dat steeds meer mensen ook gaan sparen door bij supermarkten koopzegels te kopen. De rente die hierop te behalen is loopt op tot en met 50%.

50% bij Plus.

De supermarkt die de meeste rente geeft op koopzegels is PLUS supermarkt. Daar krijg je maar liefst 50% meer uitbetaald dan je hebt ingelegd. Wat wel een nadeel is? Je hebt maar €4 per spaarkaart ingelegd. Elke zegel kost €0,02 en met 200 zegels is je boekje vol en dan krijg je dus €6 ervoor terug. Snel veel sparen zit er dus niet in maar het levert wel wat op.  

6% bij Albert Heijn

Albert Heijn is met de koopzegels daarna het meest rendabel. 6% is dan wel ineens een stuk lager als je het vergelijkt met 50% bij PLUS supermarkt. Bij Albert Heijn koop je bij elke bestede euro een zegel van €0,10, bij een volle kaart van 490 zegeltjes krijg je €52 terug

4% bij Jumbo en Coop.

De rente die Jumbo geeft is 4%. Dit is ook al een stuk meer dan wat je tegenwoordig bij de bank ontvangt. Je spaart bij Jumbo een zegel bij elke euro die je besteedt en betaalt hier €0,10 voor. Voor een vol spaarboekje heb je 250 zegels nodig. Hier betaal je dan €25 voor en krijgt er €26 voor terug.

Bij Coop krijg je net als bij Jumbo 4% rente. Bij Coop kun je vanaf elke €0,50 een zegel kopen, deze kost je dan €0,05 en voor een volle spaarkaart heb je dus 500 zegels nodig. Hier betaal je dan €25 voor en krijgt er €26 voor terug.

Waar kan je nu het beste sparen?

Zelf spaar ik het meeste bij Jumbo omdat dat voor ons de supermarkt is waar we het makkelijkste boodschappen doen. Mocht je nu al bij meerdere van deze supermarkten boodschappen doen om zo de reclames af te lopen is het natuurlijk een idee om bij al deze supermarkten te sparen. Het zal dan, doordat je minder per winkel koopt, wellicht langer duren voor je een kaart/boekje vol hebt. Voordeel daarvan is weer dat je het ook langer niet uitgeeft.

Waarom doen de supermarkten dit?

  • Het is voor de supermarkten een manier om jou als klant aan hun supermarkt te binden. Wanneer je spaart bij de Albert Heijn, zul je sneller boodschappen doen bij dezelfde keten omdat je ervoor wilt zorgen dat je spaarboekje zo snel mogelijk vol is. Dit is dus een manier om loyaliteit te creëren.
  • De supermarkten gokken er ook op dat er zegels of soms zelfs hele boekjes kwijt raken. In dat geval heb jij wel extra betaald, maar kun je dit niet cashen, want je bent de zegels kwijt. Plak zegels daarom altijd meteen op in je boekje (ons spaarboekje ligt ook in de auto) en bewaar volle boekjes op een veilige plek of lever ze direct in om te voorkomen dat je geld kwijt raakt.

Mijn ervaring met koopzegels.

Ik vind het sparen met koopzegels een leuke manier om toch telkens een beetje extra te sparen met een leuke rente. Doordat het telkens maar kleine bedragen zijn valt het bijna niet op in je budget maar je spaart wel. Zo’n extra zakcentje is altijd makkelijk in de duurdere maanden als je bijvoorbeeld op vakantie gaat of de altijd duurdere decembermaand.

Spaar jij ook koopzegels?

Als jij ook koopzegels spaart lees ik graag in een reactie bij welke winkel je spaart en wat jouw ervaringen zijn.
Als je geen koopzegels spaart lees ik graag waarom niet.

Lees ook:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rosalyn
1 jaar geleden

Het systeem vind ik echt heel slim. Zelf spaar ik geen koopzegels, omdat ik bij verschillende supermarkten winkel, en dan is het niet heel handig.

Joyce
Joyce
1 jaar geleden

Ik spaar nu bij Hoogvliet, maar volgens mij krijg je daar niks op. De andere doe ik eigenlijk niet

Lindaschrijftop
Lindaschrijftop
1 jaar geleden

Wij doen haast nooit mee me koopzegels. Niet voor producten maar wel voor attractieparken

Kiki Hasselton
1 jaar geleden

Ik spaar sinds een half jaar ook de zegels van de plus. Vind het toch wel aantrekkelijk

Fallon
1 jaar geleden

Naast de rente is het gewoon een goed en leuk spaarmiddel! Heerlijk toch als je alle boekjes kunt inleveren?

Tessa
1 jaar geleden

Ik spaar zegels bij de AH en de COOP. Het gaat niet heel snel, omdat ik bij verschillende winkels boodschappen doe

Marguerita
1 jaar geleden

Ik doe dit inmiddels ook alweer een tijdje idd, koopzegels van de Jumbo. Ook handig omdat je het cash uitbetaald krijgt en er bij a nergens meer pinautomaten staan, zo kun je toch de kinderen zakcentjes geven of de glazenwasser betalen

Frederique
Frederique
1 jaar geleden

Ik heb hier dus werkelijk nooit aan gedacht. Sta er ook echt van te kijken, het zijn best een bedragen en de moeite waard!